1957-1958 yıllarında Ankara Kalesi ve civarının düzenlemesi yapılırken Ankara Kalesi çevresindeki gecekonduların yıkımı planlanmıştır. Gecekondusu yıkılanların iskan edilmesi için o yıllarda boş olan, şimdiki mahallemiz Abdülhak Hamit Caddesi'nin kuzeyinde belediye tarafından meskenler yaptırılarak yurttaşlara dağıtılmıştır. Banka Evlerinin sayısı 60 adet olduğu için semtimizin adı 60 Evler olarak anılmaya başlanmıştır.
O yıllarda, Ulus'ta (eskiden Modern Çarşı'nın bulunduğu yerde) Devrim Ortaokulu vardı. Okulun bulunduğu yer çarşı yapılmak üzere istimlak edilince bütün araç gereçleri ile okulumuzun bahçesinde yer alan barakaya taşınılmış ve eğitim öğretim çalışmaları burada sürdürülmeye başlanmıştır. Daha sonraları gecekondu bölgesine giren semtimizde büyük nüfus artışı olmuş, semtimizin kuzeyinde askeri lojmanların da yapımı ile bir ilkokulun açılması kaçınılmaz olmuştur. 1960 yılında temeli atılan okul, iki yılda tamamlanarak 1962 yılında eğitim öğretime başlamıştır.
Okulumuzun adı Devrim Ortaokulu'nun buraya taşınmış olmasından dolayı Devrim İlkokulu olarak tescil edilmiştir. Devrim Ortaokulu 1963 yılında 60.Yıl İ.Ö.O.'nun açılması ile Gülveren'e taşınmıştır.
Okulumuzun adı Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün 12/2/1984 tarih ve 311.1/6512 sayılı Yazıları ile Valilik Makamı'nın 04/12/1984 tarihli onay ile "Mehmetçik İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir. O tarihlerde 1300 öğrenci mevcudu ile çevrenin en büyük okulu olarak hizmet vermiştir.
14.06.2012 tarihinde 4+4+4 yasası geregi okulumuzun adı Mehmetçik İlkokulu olarak yeniden değişmiştir.
Okulumuzun ilk müdürü Ali ÇİZMECİ'dir. Daha sonra ise sırasıyla Hıdır GÜLER,Arif GÜLER,İbrahim AYDIN,Metin DOĞANLI,Zeynel ÖZDEMİR, Aslan ŞİMŞEK, Mustafa TORUŞ, Güven AKSOY ve Coşkun GÜLER okul müdürü olarak görev yapmışlardır, 2016 -2021 Yılları arasında Ayfer YILMAZ okul müdürü olarak görev yapmıştır. 2021 yılından itibaren ise Aslan ŞİMŞEK tekrar okulumuza dönmüştür.